tisdag, januari 30, 2007

Arbeta hemma

Shit, shit! Det fick inte hända, men jag har blivit förkyld igen. Som tur är hade jag redan innan bestämt att jobba hemma en dag denna vecka för att skriva verksamhetsberättelse. Vår avdelnings alltså. Sitta i lugn och ro och var lite effektiv. Jag tänker att lite snörvel och snyt knappast kan störa mitt skrivande så jag väljer idag, tisdag och tänker mig vila och skriva i kombination. Men jag vaknar med snor i hela hjärnan så jag måste nog ta lite sovmorgon. Bäst att vara utvilad inför ett så pass seriöst skrivande. När jag vaknar känner jag mig hyfsat pigg men tycker att jag kan unna mig att mjuka upp hjärnan med att läsa några rader ur min pågående godnattbok. Klockan halv tolv har jag läst ut boken, omskakad av det våldsamma slutet och jag måste ägna en stund åt att behärska mig och torka tårarna efter sorgligheterna med Lady Asherton, som vid det här laget känns som en gammal bekant.

Strax sätter jag mig framför datorn och börjar: Avdelningen har under år 2006 utvecklat...... Ja utvecklat och utvecklat, det där gjorde vi väl även tidigare eller hur var det? Jag hostar som en lungsjuk. Då är det svårt att samla tankarna. Det är nog bäst att sätta på lite tevatten. Undrar om jag ska gå och handla? Det är smartare att göra det nu väl, i stället för när alla andra kommer från jobbet.

Biffar och ris, det blir bra till kvällen. Men att det ska vara så svårt att sätta igång! Liksom en låsning. Kanske det är bättre att ha teven på i bakgrunden så att man avdramatiserar lite. Men vad är det där? Vägen till Klockrike från 1953. Åh, Anders Ek, honom brukar mamma prata om. Jag kryper ner i sängen igen och tittar en stund. Vaknar klockan fem. Man kanske ska läsa fjolårets verksamhetsberättelse ordentligt först, så att man får in känslan. Och det kan man ju ligga kvar i sängen och göra.

Klockan 22.30. Har just släckt teven efter att ha tittat på nya svenska serien om snö och mord i Luleå. Dator på.
"Avdelningen har under 2006.......

1 kommentar:

Maria sa...

För att tala av egen erfarenhet så skulle jag drifta mig att säga att du råkat ut för en sk "blockering"... men den kan man prata sig ur!