torsdag, oktober 25, 2007

Till Paris...


Cocos ska åka till Paris och frågar mig om råd. Eftersom jag älskar Paris och åtminstone förr var där en del, är det rätt naturligt. Jag kan ge tips. Själv skulle jag åka dit mycket oftare om jag bara hade tid och råd. Flanera under kastanjerna, rota i boklådorna, titta på utsikten från Sacre Coeur-trapporna, dricka söndagsmorgonchoklad på en bar i Montmartre med en frasig croissant som tillbehör. Gå på muséerna; njuta av Degas akvareller, glo på en utställning, äta merguezer. Kanske gå på operan eller lyssna på lite svängjazz neråt Sorbonnehållet (om det är där det hålls till nu för tiden).

Men det är inte det här jag säger till min älskade dotter. Utan:


  • Ni ska väl inte bo vid Pigalle?

  • Håll i väskorna på tunnelbanan.

  • Gå i grupp.

  • Va, ska du vara där alldeles ensam på söndagen??

Till slut sa hon rätt uppgivet; Men du morsan det är inte till Brasilien vi ska åka, det är till Paris. Ja, ja. Man har väl blivit en gammal stofil. Men fyra blonda nittonåringar, fnittriga och självsäkra. Ni hör ju själva. Livsfarligt.

3 kommentarer:

Sarah sa...

Stina, jag tar till fullo över Den Oroliga Mamman-rollen på plats. Min kära mor har uppfostrat mig så. Jag oroar mig för hur vi som flyger från Sverige ska lyckas ta oss till Paris med transferbuss, jag oroar mig för att hotellet ska ta emot oss med orden "Nej, jag ser ingen Molander här i datorn", jag oroar mig för att vi inte ska hitta Annika, jag oroar mig för att vara totalt inkapabel till att kommunicera då jag inte kan ett ord på franska och jag oroar mig för att försova mig på söndagen och missa flyget hem. Men någonstans här mitt i allt ska jag försöka ha kul också!
Kan passa på att flika in att jag kollar din blogg varje dag för nya uppdateringar, jättekul att läsa vad du skriver!
Kram från Sarah

Maria sa...

Idag är det Skitsnygga Jävligt Smarta Kvinnors Internationella Dag så var snäll och skicka detta meddelande till någon du tycker passar den beskrivningen.

Var bussig och skicka inte tillbaka det till mig eftersom jag redan har fått det från en skitsnygg, jävligt smart kvinna !

Och kom ihåg mottot: "Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en attraktiv och välbevarad kropp".

Det handlar om att glida in sidlänges med en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande

‘Hoho, kan nån ge mig lift!’
Ha en fortsatt underbar dag!

Stina sa...

Sarah raring: Skönt att höra att det finns fler som är på hugget när det gäller att gruva sig. Framför allt; ha riktigt kul i Paris! (MEN VAR FÖRSIKTIGA). Bloggläsandet är ömsesidigt, jag kollar din och får mig ett gott skratt på köpet. Kram på dig och de dina.