tisdag, december 02, 2008

Juletid

Man ska passa sig för att ranta runt i röd toppluva i dessa dagar. En kille i trettiofemårsåldern med fräsigt storstadsskäggstubb med en gnutta grått i, speglade sig i tunnelbanefönstret på väg ut på perrongen. Han var nog rätt nöjd med sin apparence för han kråmade sig en del i smyg. Men det var det där med mössan. För kylan, får man förmoda, hade han tryckt en röd luva på skulten. Det lilla gravt igensnorade barnvagnsbarnet pekade upp mot hans anlete och log igenkännande. "Tonte", sa hon så lyckligt och drömde sig bort till leksakslandet som aldrig hägrar såsom i juletider. Den snorigas pappa, ungefär lika blek som sin avkomma, skrattade rått. Tomten var inte lika road, men han behöll mössan på.

3 kommentarer:

stella sweden sa...

...sitter här mitt i natta o läser din beskrivning av dig (för ja vill inte sova utan bara njuta av o leva) o denn är sååå impertinent vacker, liksom bilden av den söta tomten!

Stina sa...

Gulle dig, vad snällt sagt! Ja tomten är rysarsöt. Jag älskade den där boken när jag var liten, men har aldrig kommit mig för att köpa den i nyutgåva.

Anonym sa...

Det e' länge se'n jul nu, men kanske tomten tyckte snorungen sa' tönt...